Facebook Prizma Travel  Instagram Prizma Travel 

Kopaonik Zimovanje 2021/2021

Kopaonik Zimovanje 2021/2021 - Kopaonik je naš najveći i najpopularniji ski centar. Tokom godine ima 200 sunčanih dana i 160 dana pod snegom. Primenom sistema za veštačko osneživanje 97% posto ski staza ima obezbeđene uslove za skijanje tokom zimske sezone.
Ski centar na Kopaoniku obuhvata 62 km staza za alpsko skijanje (23 plavih, 10 crvenih i 6 crnih) i nordijsko trčanje, koje su prilagođene svim uzrastima i nivoima skijaša. Čak i ako nikada niste stali na skije, imate stazu na kojoj ćete bez problema napraviti prve korake. Možete iznajmiti motorne sanke, kvadove i kompletnu opremu za skijanje, sankanje ili snoubord, a obezbeđeno je i noćno skijanje na stazi "Malo Jezero" (450m) i bob na šinama.
Na stazama postoje prijatne drvene barake, u kojima možete da se ugrejete uz kuvano vino, čaj, toplu čokoladu, ili da pojedete nešto od planinskih specijaliteta.
Za najmlađe, a i one koji se tako osećaju, u samom centru su dečija igrališta, bob staza, zip line, staze za sankanje, dečija ski škola. Tu je i pregršt restorana i kafea se pogledom na snežne vrhove, a za večernje sate domaćini nude različite sadržaje zabave.
Sve staze su veoma dobro povezane sistemom od 24 žičara i ski liftova. Postoje tri staze po FIS standardu za slalom, veleslalom, super veleslalom i spust.
Prednost Kopaonika je što se na Sunčanim vrhovima nalazi sve što Vam je potrebno za zimski provod. Tu su i smeštajni objekti, polazne stanice za većinu staza, restorani, kafići, prodavnice … Većina ski centara ima staze do kojih morate od hotela dodatno putovati nekim prevozom, ili se voziti gondolom. Ovde bukvalno iz nekih hotela možete na skijama da izađete pravo na stazu.
Vožnja žičarom do Pančićevog vrha i pogled sa istog, lepinja sa kajmakom na terasi, na vrhu Karaman grebena, sa pogledom na planinu, večera u Kamelotu sa živom svirkom (porcije su ogromne), SPA centar i pivnica u Kraljevim čardacima, bazen na otvorenom u hotelu Grand su turističke ponude Kopaonika, koje upotpunjavanju sadržaj i doživljaj na ovoj planini čine jedinstvenim.
Ukoliko ste ljubitelj skijanja i zimskih sportova, volite glamur, prestižnu lokaciju, široku ponudu na jednom mestu i prekrasan planinski ambijent onda je po nama Kopaonik pravi izbor za zimovanje.

 

 

 

Putovanje Letovanje Last Minute First Minute Leto Popusti Ponuda Povoljno Autobusom Akcija Aranžmani Jeftino Odmor Cene Vikend Metropole Obilasci Fakultativni Izleti Najbolja Mesta Najlepše Destinacije 2024