Facebook Prizma Travel  Instagram Prizma Travel 

Zlatibor Zimovanje 2021/2021 Aranžmani

Zlatibor Zimovanje 2021/2021 - Zlatibor je izuzetno popularna porodična destinacija, koja poseduje daleko manje ski staza od drugih ski centara. Ipak Zlatibor se razvija neverovatnom brzinom, a ski centar na Torniku se uveliko proširuje.
Sam centar se nalazi na relativno maloj nadmorskoj visini (manje od 1000 metara), ali su zato staze na Torniku na solidnih 1100-1490 m.
Centralni plato na Zlatiboru je ustvari mali grad sa mnogo većom turističkom ponudom od bilo kog mesta tog tip. Osim hotela, apartmana, restorana, prodavnica … ovde možete naći i adventure park za decu sa stazom za noćno skijanje, dinosaurus park, mini vašar, klizalište, konje i ponije za jahanje, mnoštvo malih staza namenjenih za sankanje i prve korake na skijama.
Ski staze na Torniku udaljena su 10 km od centra Zlatibora. Do tamo morate otići kolima i biti spremni da provedete skoro čitav dan na otvorenom. Na samom skijalištu osim staza i par baraka-restorana nema drugih sadržaja, tako da ako odete sa porodicom u kojoj nisu svi ljubitelji skijanja pa neko poželi da se vrati u hotel-apartman, nastaje problem. Ovaj problem bi trebalo da se reši dugo najavljivanom gondolom, koja bi spajala centar sa Tornikom.
Iako nema mnogo staza (ukupna dužina 3.900 metara), one su jako lepe i dugačke, pa je ljubiteljima skijanja uživanje zagarantovano. Tu su i staze za početnike sa pokretnom trakom i radnje za iznajmljivanje ski opreme, ukoliko je nemate. Tornik je opremljen sistemom za veštačko osnežavanje, tako da skijaši više ne zavise od vremenskih prilika.
Zbog blage klime, Zlatibor je destinacija brojnim sportskim ekipama. Pored prirodnih terena izgrađeni su i brojni sportski objekti, a centralno jezero u zimskom periodu preuređuje se u klizalište.
Na nadmorskoj visini od 900 m Zlatibor je vazdušna banja koja Vam pruža priliku da prošetate prelepim stazama duž kojih možete naći tezge sa domaćim čajevima, lekovitim travama, napitcima i raznim proizvodima domaće kuhinje i radinosti. Možete se zabaviti jahanjem konja po prostranim pašnjacima, i vožnji u kočijama. Pored toga, Zlatibor je omiljena destinacija mladima zbog zabave i noćnog života.
Ono što je preporuka za posetiti kada se već nađete na Zlatiboru su Gostiljski vodopadi, Drvengrad na Mećavniku i jedinstvena pruga Šarganska osmica, etno selo Sirogojno, Stopića pećina, prašuma u Murtenici, manastir Uvac.
Na Zlatiboru i okolini, tokom godine se organizuju brojne manifestacije koje imaju zanimljive sadržaje kao što su “Sabor lovaca” i u okviru sabora “Hajka na vuka” (februar), “Pršutijada”, sajam suvomesnatih proizvoda (februar), “Sabor trubača u Guči” (avgust).

 

 

Putovanje Letovanje Last Minute First Minute Leto Popusti Ponuda Povoljno Autobusom Akcija Aranžmani Jeftino Odmor Cene Vikend Metropole Obilasci Fakultativni Izleti Najbolja Mesta Najlepše Destinacije 2024