Facebook Prizma Travel  Instagram Prizma Travel 

Hrvatska Letovanje 2021

Letovanje Hrvatska 2021 - Hrvatska (službeni naziv: Republika Hrvatska) evropska je država, geografski smeštena na prelazu iz Srednje u Jugoistočnu Evropu. Hrvatska se graniči na severu sa Slovenijom i Mađarskom, na istoku sa Srbijom, na jugu i istoku s Bosnom i Hercegovinom i Crnom Gorom. S Italijom ima morsku granicu. Tokom hrvatske istorije najznačajniji kulturni uticaji dolazili su iz srednjoevropskog i sredozemnog kulturnog kruga.
RAB
Ostrvo Rab je smešteno u Kvarnerskom zalivu između ostrva Krka na severozapadu i Paga na jugoistoku. Na ostrvu je nekoliko manjih mesta, koja su uglavnom smeštena na njegovoj južnoj strani, jer je taj deo veoma prijatne klime, te se upravo tu nalazi možda najlepša šuma crnike na Mediteranu.

HVAR
Hvar je smešten u centralnoj Dalmaciji, između ostrva Brač i ostrva Korčule, Hvar je spoj lavande, koja se tradicionalno uzgaja, plavetnila Jadranskog mora, koje ga okružuje i obilja sunca, koje ga obasipa, što ga čini atraktivnom turističkom destinacijom u centralnoj Dalmaciji tokom cele godine.

KRK
Krk je najveće ostrvo u Hrvatskoj, smešteno u Kvarnerskom zalivu, koje je od 1980. godine Krčkim mostom povezano s kopnom. Danas Krk nudi sliku turističke raznovrsnosti. Priroda s tipičnim mediteranskim krajolikom, uske uličice koje vode do nekog od mnogih spomenika kulture i slikovite šljunkovite plaže daju Krku izgled koji baštini vekovima.

KORČULA
Korčula ili Crna Korčula, kako su je zbog guste šume originalno nazvali prvi doseljenici, ostrvo je mora, sunca, kamena i vina. Specifičan položaj ostrva s puno sunca i mora, bogata tradicija i kulturno nasleđe pogodovali su turističkom razvoju. Brojne pitome uvale, toplo more i sunce, zdrava mediteranska kuhinja, te gostoprimstvo domaćina učinili su da Korčula postane turistički interesantna destinacija.

BRAČ
Brač se nalazi između Splita i ostrva Hvar. Brač je u svetu postao poznat po belom bračkom kamenu od kojeg su napravljene neke od najpoznatijih svetskih građevina poput Bele kuće, Reichstag u Berlinu ili Parlament u Beču. Jedna od najpoznatijah plaža na Jadranu, plaža Zlatni Rat kod Bola, nalazi se baš na Braču.

PAG
Pag je ostrvo kilometarskih šljunkovitih i peščanih plaža, kristalno čistog i bistrog mora, kao i prelepih morskih uvala, ostrvo´vrela života´ u letnim mesecima. Istoimeno mesto Pag na ostrvu Pagu, bogato kulama i utvrdjenima i baštinom prošlosti.

DUBROVNIK
Na samom jugu Hrvatske i Dalmacije, grad je jedinstvene, svetski poznate spomeničke baštine i lepote, te jedan od najatraktivnijih i najpoznatijih gradova Sredozemlja. „Bijeli grad“ je u kamenu opasan gotovo 2 km dugačkim dubrovačkim zidinama, kulama, tornjevima, podeljen Stradunom, a štiti ga Sv.Vlaho, glavni zaštitnik Dubrovnika. Kao turistički centar, Dubrovnik je grad prelepih šljunkovitih plaža, ali i divljih južno-dalmatinskih grebena i grad koji Vas sigurno neće ostaviti ravnodušnim.

Istarsko poluostrvo, smešteno na krajnjem zapadu Hrvatske, oduek je blio poseban kraj.
Takva je i turisticka regija Istre koju cini samo jedna, Istarska, županija, ali po posecenosti uverljivo prva turisticka županija Hrvatske.
Posebnost Istre proizlazi iz njenog položaja. Istarske pešcane plaže idealna su mesta za malu decu i neplivace zbog blagog ulaza u more, koje je kristalno cisto i pruža ugodan osecaj. Istra obiluje pešcanim plažama i slikovitim uvalama od kojih zastaje dah!

Kvarner (Hrvatska) je ekološki čisto područje sa veoma bogatim kulturno istorijskim nasleđem. Kvaraner karakterišu sjajne turističke ponude kao i aktivan odmor. Kvarner je spoj mora i planina na malom prostoru, za samo jedan dan možete ploviti jahtom, kupati se u moru i uživati u hladovini šumskog drveća.

KVARNER
Kvarner ima uređene pešačke staze, prelepe parkove pa je odlično mesto za vaš odmor. U Kvarneru možete uživati i u raznim manifestacijama, kulturnim priredbama, festivalima. Tu možete naučiti da pišete staroslovenskim pismom - glagoljicom, možete postati i majstor u pripremanju mediteranske kuhinje ili jednostavno da uživate u tradicionalnim događajima i hrani...
Smeštaj u Kvarneru je vrlo kvalitetan, bilo da je to u kvalitetnim hotelima ili apartmanskim naseljima.
U Kvarneru možete uživati u klubovima sa savremenom muzikom ili uživati u nekom od muzičkih festivala pod zvedama.
Plaže Kvarnera su najveća vrednost ovog mesta! Karakterišu ih očuvana sredina i čisto more. Tu možete pronaći razne plaže, velike ili male, šljunkovitu ili peščanu… Najlepše plaže su obeležene plavim zastavicama koje simbolizuju očuvano i udobno mesto namenjeno za odmor i uživanje.

 

 

 

Putovanje Letovanje Last Minute First Minute Leto Popusti Ponuda Povoljno Autobusom Akcija Aranžmani Jeftino Odmor Cene Vikend Metropole Obilasci Fakultativni Izleti Najbolja Mesta Najlepše Destinacije 2024